Mahya Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kökeni: "Mahya" kelimesi Türkçeye özgü bir kelime olup, Arapça veya başka bir kökene dayanmaz. Kökeni Türkçedir.

Anlamı: "Mahya" kelimesi, özellikle İslam dünyasında Ramazan ayının mübarekliğini ve hoşgörüsünü sembolize etmek amacıyla yapılan bir geleneksel aydınlatma uygulamasını ifade eder. Ramazan ayının gelişini ve hoşgörüsünü kutlamak için camilerin minarelerine veya sokaklara asılan renkli lamba veya ampul dizilerini tanımlar.

Örnek Cümle:

• Şehirlerdeki camiler, Ramazan ayını müjdelemek için mahya ile süslenir ve gece aydınlatılır.
  • Mahya, Ramazan boyunca geceleyin sokaklarda dini bir atmosfer yaratmak için kullanılır.
  • Mahya, geleneksel bir Ramazan süslemesi olarak İslam dünyasında yaygın bir uygulamadır.