Mezhep Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kökeni: "Mezhep" kelimesi Arapça kökenli olup "mazhab" kökünden türetilmiştir. "Mazhab" kelimesi, bir inanç veya doktrinin öğretilerini ifade eder.

Anlamı: "Mezhep" kelimesi, dinî inançlar, ibadetler ve hukuki meseleler gibi konularda farklı yorumları ve uygulamaları olan bir inanç veya inanç sistemi topluluğunu ifade eder.

Mezhepler, özellikle İslam'ın farklı yorumlarına dayalı olarak ortaya çıkar ve bu yorumlar çerçevesinde farklı uygulamalara yol açar.

Örnek Cümle:

• İslam dünyasında Hanefi, Şafi, Maliki ve Hanbali gibi farklı mezhepler bulunmaktadır.
  • Mezhepler, İslam hukuku ve ibadetlerinin nasıl uygulanacağı konusunda farklı görüşlere sahiptirler.
  • Her mezhebin kendi takipçileri ve öğretileri vardır.