Teferruat Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kökeni: "Teferruat" kelimesi Arapça kökenli bir kelime olup "تفاصيل" (tafāṣīl) kelimesinden türetilmiştir.

Anlamı: "Teferruat" kelimesi, bir olayın veya konunun ayrıntıları, detayları veya incelikleri anlamına gelir.

Bu kelime, bir şeyin daha detaylı bir şekilde açıklanması veya incelenmesi gereken kısımlarını ifade etmek için kullanılır. Teferruat, bir konunun veya olayın daha derinlemesine anlaşılması için önemlidir. Detaylar, genellikle bir konunun veya durumun tam resmini oluşturur ve bu nedenle anlayışımızı zenginleştirir.

Örnek Cümle:

• Bu rapor, projenin tüm teferruatını ayrıntılı bir şekilde açıklar ve maliyet tahminlerini içerir.
  • Düğün hazırlıklarıyla ilgilenirken, her teferruatı gözden geçirmek önemlidir, böylece her şey sorunsuz bir şekilde ilerler.
  • Hukuk davası, tüm teferruatlarına kadar incelenmelidir, böylece doğru bir karar verilebilir.