Medya Planlama Uzmanı / Nedir? Ne İş Yapar? Maaşı Nedir?

Ne İş Yapar?

MEDYA PLANLAMA UZMANI, bir reklam ajansında veya bir pazarlama departmanında çalışarak, müşteriler için medya planları ve medya stratejileri hazırlayan bir kişidir. Medya planlama uzmanları, reklam kampanyalarının hedef kitlelerine en etkili şekilde ulaşmak için hangi medya kanallarının kullanılacağına karar verirler.

Medya planlama uzmanlarının işleri arasında, hedef kitle analizleri yapmak, reklam bütçeleri belirlemek, medya kanallarının seçimini yapmak, medya planları hazırlamak, reklam kampanyalarının performansını takip etmek ve raporlamak gibi görevler yer alır. Medya planlama uzmanları, TV, radyo, gazete, dergi, dijital reklamcılık, sosyal medya ve diğer medya kanallarında reklam stratejileri geliştirirler.

Maaşı Nedir?

Medya planlama uzmanlarının maaşları, deneyimleri, eğitim seviyeleri, çalıştıkları şirket ve şirket büyüklüğüne göre değişiklik gösterir. Türkiye'de bir medya planlama uzmanının aylık maaşı, yeni mezunlar için 13.500 TL ile 35.000 TL arasında değişebilir. Ancak, deneyimli medya planlama uzmanları ve üst düzey pozisyonlarda çalışanlar daha yüksek maaşlar alabilirler. Ayrıca, büyük reklam ajanslarında çalışan medya planlama uzmanlarının maaşları da genellikle daha yüksektir.