Bitki Koruma Bölümü Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Bitki Koruma Bölümü, bitki hastalıkları, zararlıları ve zararlı otları kontrol etmek için çeşitli yöntemler geliştiren ve uygulayan bir bölümdür. Bu bölümde öğrenciler, bitki hastalıkları ve zararlılarıyla mücadele etmek için biyolojik, kimyasal ve kültürel yöntemler üzerine eğitim alırlar. Bitki Koruma öğrencileri, bitki hastalıklarının ve zararlıların tanısını yapmak, bitki hastalıkları ve zararlıları kontrol etmek için uygun mücadele yöntemlerini seçmek, bitki koruma ürünleri geliştirmek ve çeşitli sektörlerdeki bitki üreticilerine danışmanlık vermek gibi konuları öğrenirler.

Çalışma Alanları

Bitki Koruma Bölümü mezunları, tarım sektöründe, özel sektörde ve kamu sektöründe çeşitli pozisyonlarda çalışabilirler. Örneğin, bitki koruma uzmanı, bitki koruma danışmanı, tarım danışmanı, araştırmacı, akademisyen, tarım bakanlığı yetkilisi, çiftlik yöneticisi gibi pozisyonlar mevcuttur. Bitki Koruma Bölümü mezunları ayrıca, tarım sektöründeki araştırma ve geliştirme faaliyetlerinde de yer alabilirler. Ayrıca, bitki koruma ürünleri ve teknolojileri üreten özel şirketlerde de çalışabilirler.