Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümü, elektrik, elektronik ve bilgisayar sistemlerinin tasarımı, üretimi ve uygulanması konularında eğitim veren bir mühendislik dalıdır. Bu bölümde öğrencilere elektrik makineleri, sinyal işleme, mikrodenetleyiciler, analog ve sayısal devreler, haberleşme sistemleri, kontrol sistemleri, elektrik güç sistemleri gibi konular öğretilir.

Elektrik-Elektronik Mühendisleri, enerji sektöründen otomotiv endüstrisine, telekomünikasyondan savunma sanayiine kadar geniş bir yelpazede görev alabilirler. Örneğin, elektrik enerjisi üretimi, iletimi ve dağıtımı, elektronik ekipmanlar, bilgisayar ve telekomünikasyon sistemleri, robotik ve otomasyon sistemleri gibi alanlarda çalışabilirler. Bu mühendisler, hem özel sektörde hem de kamu sektöründe çeşitli görevlerde istihdam edilebilirler.