Müreccah Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kökeni: "Müreccah" kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir ve "مرجع" (murajja) kelimesinden türetilmiştir.

Anlamı: "Müreccah" kelimesi, başvurulan veya başvurulacak kaynak veya referans anlamına gelir.

Bu kelime, bilgiye ulaşmak veya bilgiyi kontrol etmek amacıyla başvurulan bir referans noktasını veya kaynağı ifade eder. Genellikle belgelerin veya bilimsel çalışmaların sonundaki kaynak listelerinde kullanılır.

Örnek Cümle:

• Araştırma raporumun sonunda müreccahlar bölümünde kullandığım kaynakları bulabilirsiniz.
  • Kitabın sonunda, yazarın incelediği kaynaklar müreccahlar listesi olarak sunulmuş.
  • Bu makaleyi yazarken birçok farklı müreccaha başvurulmuştur; bu kaynaklar bilimsel doğruluk sağlar.