Müşârünileyh Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Türk Dil Kurumu (TDK) sözlüğüne göre "müşarünileyh" kelimesinin anlamı, Arapça kökenli bir terim olan ve hukuk dilinde sıkça kullanılan bu kelime, "hakkında, üzerine, aleyhine" anlamlarında kullanılmaktadır.

Bu kelime genellikle resmi ve hukuki metinlerde, bir kimse veya konu hakkında konuşulurken kullanılır.

Örnek cümle:

• "Davacı, müşarünileyh şahsın kendisine zarar verdiğini iddia ederek mahkemeye başvurmuştur."

Bu cümlede "müşarünileyh", davacının aleyhine dava açtığı kişiyi belirtmek için kullanılmıştır.