Abide Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kökeni: "Abide" kelimesinin kökeni Arapçadır. Köken olarak "ebâde" kökünden gelir ve "ibadet etmek, kulluk etmek" anlamına gelir. Türkçede "abide" kelimesi, genellikle kalıcı, dayanıklı ve etkileyici bir yapı ya da anıtı ifade etmek için kullanılır.

Anlamı: "Abide" kelimesi, Türkçede genellikle kalıcı, dayanıklı ve etkileyici bir yapı ya da anıtı ifade etmek için kullanılır. Bir başka yaygın kullanımı da, belirli bir dönemin veya tarzın en iyi örneği olarak kabul edilen bir şeyi ifade etmektedir. Örneğin, "o eser onun edebiyattaki abidesidir" ifadesiyle, o eserin kişinin edebiyattaki en önemli eseri olduğu vurgulanır.

Örnek Cümle:

Şehrin merkezinde yükselen tarihi katedral, şehrin abidesidir.

Bu antik kent, tarihi abidelerle doludur ve birçok turistin ilgi odağı haline gelmiştir.