Müsamaha Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kelimenin Kökeni:
Müsamaha kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir. "Sâma" kökünden türetilmiştir ve "hoşgörü, yumuşaklık, affetme" anlamına gelir.

Türkçedeki kullanımıyla müsâmahâ, hoşgörü ve anlayışla yaklaşma, affetme veya yumuşak davranma eylemini ifade eder.

Kelimenin Anlamı:
Müsamaha, bir kişinin hata veya kusurları karşısında hoşgörülü, anlayışlı ve affedici bir tavır sergileme anlamını taşır.

Bu kelime, insanlar arasındaki ilişkilerde yumuşak ve hoşgörülü davranışları tanımlar.

Örnek Cümle:

• Müsamaha, insanlar arasındaki anlaşmazlıkları çözmek için önemli bir unsurdur.
  • İyi bir lider, çalışanlarının hatalarına karşı Müsamaha göstermelidir.