Nakarat Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kökeni: "Nakarat" kelimesi Arapça kökenli olup "nakr" kökünden türetilmiştir. "Nakr" kelimesi, bir şeyin tekrarlanması veya yinelenmesi anlamına gelir.

Anlamı: "Nakarat" kelimesi, bir şarkının veya şiirin tekrarlanan ve genellikle en çok hatırlanan kısmını ifade eder.

Şarkı veya şiirlerde, ana tema veya duygu nakarat kısmında vurgulanır ve dinleyici veya okuyucu tarafından kolayca hatırlanabilir.

Örnek Cümle:

• Bu şarkının nakaratı o kadar etkileyici ki, herkes konserde hep bir ağızdan söylüyor.
  • Şiirin nakaratı, yazarın ana mesajını özetleyen ve okuyucuya duygusal bir bağ kurma fırsatı veren bir
  • bölümüdür.
  • Nakarat, bir şarkının en çarpıcı bölümü olabilir ve dinleyicilerin aklında kalıcı bir etki bırakabilir.