Usul Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kökeni: "Usul" kelimesi Arapça kökenlidir. Arapça "usul" kelimesi, bir şeyin temeli, esası veya yöntemi anlamına gelir.

Anlamı: "Usul," bir işin veya bir düşünce sisteminin temelini oluşturan ilke, yöntem veya kuralları ifade eden bir terimdir. Bu terim, bir sürecin veya uygulamanın nasıl yapıldığını belirleyen kılavuzları ve prensipleri içerir. Usul, bir faaliyetin düzenlenmesi ve yürütülmesi için belirlenen adımları ve standartları ifade eder.

Ayrıca bir sürecin düzenli ve sistematik bir şekilde yapılmasını sağlayan kurallar veya yönergeler anlamına da gelir.

Örnek Cümle:

• Matematikte usul, problemleri çözmek için kullanılan temel kuralların tümünü içerir.
  • Hukuk usulleri, yasal süreçlerin nasıl yürütüleceğini belirleyen kuralları içerir.