Menfaat Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kökeni: "Menfaat" kelimesi Arapça kökenli bir kelime olup "منفعة" (menfa'a) kelimesinden türetilmiştir.

Anlamı: "Menfaat" kelimesi, bir kişinin veya bir grubun yararına veya çıkarına olan şeyi ifade eder. Bu terim, bireysel veya toplumsal olarak bir kişi veya grubun fayda sağladığı veya beklediği durumları belirtmek için kullanılır.

Bu kelime, birinin ihtiyaçlarını karşılayan veya ona avantaj sağlayan bir şeyi tanımlamak için kullanılır. Menfaat, bireysel veya toplumsal olarak bir şeyden yararlanma veya fayda sağlama anlamında kullanılabilir.

Örnek Cümle:

• İşbirliği yaparak her iki taraf da karşılıklı menfaat sağlayabilir.
  • Bu proje, hem şirketin hem de müşterilerin menfaatine olan yeni bir ürünü tanıtıyor.
  • Siyasetçiler, halkın menfaatlerini gözeterek kararlar almalıdır.