Kervan Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kelime Anlamı: "Kervan" kelimesi, genellikle ticaret veya yolculuk amacıyla bir araya gelen ve birlikte seyahat eden insanlar, develer, atlar veya diğer taşıtların oluşturduğu bir konvoyu ifade eder. Bu konvoylar, genellikle uzun mesafeli yolculuklar sırasında güvenlik ve işbirliği sağlamak, mal taşımak veya ticaret yapmak amacıyla oluşturulur. Kervanlar, tarih boyunca ticaret yollarında ve kervansaraylarda önemli bir rol oynamıştır.

Kervanlar, çoğunlukla uzun mesafeli yolculuklar sırasında güvenlik ve işbirliği sağlamak amacıyla oluşturulur.

Kökeni: "Kervan" kelimesi Arapça kökenlidir.

Örnek Cümle: İpek yolu boyunca, kervanlar değerli malları ve ticaret ürünlerini taşımak için kullanılırdı.