Müstehkem Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kelimenin Kökeni:
Cevâhir kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir. "Cevâhir" kelimesi, Arapçada "cevherler" veya "değerli taşlar" anlamına gelir. Türkçedeki kullanımıyla cevâhir, değerli taşlar veya mücevherleri ifade eder.

Kelimenin Anlamı:
Cevâhir, değerli taşlar veya mücevherler anlamına gelir. Bu terim, pırlanta, zümrüt, yakut gibi kıymetli taşları ve kıymetli metalleri kapsar.

Örnek Cümle:

• Kraliyet mücevher koleksiyonu, nadir ve paha biçilmez cevâhirlerle süslenmiştir.
  • Takı tasarımcısı, cevâhirlerle bezenmiş özel bir kolye yapmak için çalışıyor.