Müruruzaman Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kökeni: "Müruruzaman" kelimesi Arapça kökenli bir kelime olup, "مرور الزمن" (murur al-zaman) ifadesinden Türkçeye geçmiştir.

Anlamı: "Müruruzaman" kelimesi, zamanın geçişi veya zamanın akışı anlamına gelir. Bu kelime, bir olayın veya durumun zaman içinde nasıl değiştiğini veya geliştiğini ifade etmek için kullanılır. Zamanın ilerlemesi veya geçmesi durumlarını tanımlar.

Örnek Cümle:

• Müruruzaman, insanların hayatlarını etkileyen birçok değişikliği getirir.
  • Edebiyat eserlerinde müruruzaman sıklıkla ana tema olarak işlenir, karakterlerin yaşamları üzerindeki etkileri anlatılır.
  • Bu bina, yıllar içindeki müruruzamanın etkisiyle yıpranmış ve restore edilmesi gerekiyor.