Namütenahi Kelime Anlamı Nedir? - TDK

"Namütenahi," Arapça kökenli bir kelime olup "sonsuz, sınırsız, bitmez tükenmez" gibi anlamlara gelir. Türk Dil Kurumu (TDK) bu kelimeyi "sonu olmayan, sürekli devam eden, durmaksızın devam eden" gibi anlamlarla tanımlar. Genellikle bir şeyin devamlılığını, sınırsızlığını veya sonunun gelmediğini ifade etmek için kullanılır.

Örnek cümleler:

• Ufukta görünen deniz, namütenahi bir uzaklığa sahipti.
  • İnsanın öğrenme süreci, hayat boyu devam eden bir namütenahi yolculuktur.
  • Bu proje, sürekli gelişmeye ve büyümeye açık namütenahi bir potansiyele sahiptir.

"Namütenahi" kelimesi, bir şeyin sınırsız veya sonsuz bir şekilde devam ettiğini ifade etmek için kullanılır ve sıklıkla soyut kavramları tanımlamak için kullanılır.