Mutazarrır Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kökeni: "Mutazarrır" kelimesi Arapça kökenli bir terimdir. Arapça kökeni "zahara" (ظهر) kelimesinden gelir.

Anlamı: "Mutazarrır," kendini açığa vuran, görünen veya ifşa eden anlamına gelen bir terimdir. Bu kelime, bir şeyin veya durumun açıkça görülebilir veya fark edilebilir olduğunu ifade eder.

Örnek Cümle:

• Hava durumu raporuna göre, yarın güneşli ve sıcak bir gün olacak, bu nedenle dışarıda zaman geçirmek için mükemmel bir fırsat olacak.
  • Gökyüzündeki mutazarrır yıldızlar geceyi aydınlatıyor ve göz kamaştırıcı bir manzara oluşturuyor.