İç Mimarlık Ve Çevre Tasarımı Bölümü Nedir?

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümü, binaların iç mekan tasarımı ve dış mekan çevre düzenlemesi ile ilgilenir. Bu bölümde öğrencilere, estetik, fonksiyonellik, ergonomi, malzeme bilimi, ışıklandırma, renk teorisi, mobilya tasarımı, yapı malzemeleri, peyzaj tasarımı, çevre düzenlemesi ve sürdürülebilirlik gibi konularda eğitim verilir.İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı mezunları, çeşitli alanlarda çalışabilirler. Mimari firmalarda, iç mimarlık ofislerinde, tasarım şirketlerinde, belediyelerde, peyzaj mimarlığı firmalarında, sürdürülebilirlik konularında çalışan şirketlerde, inşaat sektöründe ve ev tasarımı hizmetleri sunan şirketlerde çalışabilirler. Ayrıca, serbest çalışarak kendi ofislerini açabilir veya müşterilerine bireysel olarak hizmet verebilirler.

Özetle, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümü, binaların iç mekan tasarımı ve dış mekan çevre düzenlemesi ile ilgilenir. Mezunlar mimari firmalar, iç mimarlık ofisleri, tasarım şirketleri, belediyeler, peyzaj mimarlığı firmaları, sürdürülebilirlik konularında çalışan şirketler, inşaat sektörü ve ev tasarımı hizmetleri sunan şirketlerde çalışabilirler. Ayrıca, serbest çalışarak kendi ofislerini açabilir veya müşterilere bireysel olarak hizmet verebilirler.