Odyoloji Bölümü Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Odyoloji, işitme ve denge bozukluklarını inceleyen bir sağlık bilimleri dalıdır. Odyoloji bölümü ise bu alanda eğitim veren bir akademik programdır. Odyoloji bölümü öğrencileri, işitme kaybı ve denge bozukluklarının tanısını koyma, rehabilitasyonu ve tedavisini öğrenirler. Bölümde teorik ve pratik dersler alarak, işitme ve denge bozukluklarına yönelik ölçüm ve test cihazlarını kullanmayı öğrenirler. Ayrıca işitme cihazı uygulama teknikleri, işitme eğitimi ve konuşma terapisi gibi konular da ele alınır. Bu şekilde, öğrenciler hem teorik bilgiyi hem de saha deneyimini kazanarak mesleki becerilerini geliştirirler.

Odyoloji bölümü mezunları, işitme ve denge bozukluklarının tespiti, rehabilitasyonu ve tedavisi alanlarında görev alabilirler. Özel işitme merkezleri, hastaneler, rehabilitasyon merkezleri ve işitme cihazı üreticileri gibi kurumlarda çalışma fırsatları bulunmaktadır. Ayrıca kendi iş yerlerini açarak serbest çalışma imkanları da mevcuttur. Bu şekilde, odyoloji mezunları mesleki deneyimlerini artırarak ve topluma hizmet etme imkanı bulabilirler.