Öğrenme Stratejileri ve Aktif Öğrenme Sertifika Programı Nedir?

Öğrenme Stratejileri ve Aktif Öğrenme Sertifika Programı, öğrenme sürecinde öğrencilerin farklı öğrenme stillerine ve ihtiyaçlarına uygun stratejileri kullanarak daha etkili ve verimli bir şekilde öğrenmelerine yardımcı olmayı amaçlar. Program kapsamında öğrencilerin aktif öğrenme sürecinde ihtiyaç duydukları becerileri geliştirmeleri hedeflenir.

Programın içeriği aşağıdaki gibi olabilir:

Öğrenme stratejileri ve türleri

Öğrenme stilleri ve ihtiyaçları

Öğrenme stratejilerinin tanımı ve kullanımı

Bellek teknikleri ve hafıza geliştirme yöntemleri

• Aktif öğrenme süreci
  • Aktif öğrenmenin tanımı ve önemi
  • Öğrenci merkezli öğrenme yaklaşımları
  • Etkili öğrenme ortamları oluşturma
  • Öğrenme becerileri
  • Okuma becerileri ve okuduğunu anlama
  • Dinleme becerileri ve dinlediğini anlama
  • Yazma becerileri ve yazılı anlatım
  • Konuşma becerileri ve sözlü anlatım
  • Dijital öğrenme
  • Dijital öğrenme araçları ve teknolojileri
  • Sanal öğrenme ortamları ve etkili kullanımı

Program kapsamında, katılımcıların aktif öğrenme tekniklerini uygulayarak öğrenme süreçlerinde daha etkili olmaları ve öğrenme becerilerini geliştirmeleri hedeflenir. Ayrıca, öğrenme stillerini ve ihtiyaçlarını tanıyarak uygun öğrenme stratejilerini kullanma becerileri kazanmaları sağlanır.

Sertifika Programına Bakınız.

Öğrenme Stratejileri ve Aktif Öğrenme Sertifika Programı