Okul Öncesi Robotik Kodlama Eğitmen Eğitimi Nedir?

Okul öncesi robotik kodlama eğitmen eğitimi, eğitmenlere okul öncesi dönemdeki çocuklara robotik ve kodlama becerilerini öğretebilmeleri için gerekli bilgi, beceri ve pedagojik yöntemleri sunmayı amaçlar. Bu eğitim, eğitmenlere robotik ve kodlama konseptlerini anlama, bu becerileri çocuklara aktarırken onlara uygun etkinlikler tasarlama ve uygulama, teknolojik araçları kullanma ve çocukların yaratıcılıklarını, problem çözme yeteneklerini ve diğer gelişim alanlarını destekleme stratejilerini öğretir. Okul öncesi robotik kodlama eğitmen eğitimi, eğitmenlere çocukların teknolojiye erişimini artırırken onların bilişsel, sosyal ve duygusal gelişimlerine odaklanmayı öğretir. Bu şekilde, çocuklar erken yaşlarda teknolojiye yönelik temel becerileri geliştirirken, yaratıcı düşünme, işbirliği, problem çözme ve eleştirel düşünme gibi önemli yetenekleri de desteklenmiş olur.