Yorumlar

4.88
(196)

Organik Tarım Yöneticisi Sertifika Programı

₺1.440,00

Gıda üretim tesislerinde minimum hijyen standardının sağlanması amacıyla BRC büyük İngiliz perakendecileriyle “BRC- Gıda Standardını' yayınladı.

Tanıtım Videosu

Öne Çıkanlar

  • Eğitime Hemen Başla
  • Edevletten Transkriptli Sertifika
  • Tüm Cihazlardan 7/24 Erişim

Organik Tarım Yöneticisi Sertifikalı Eğitim Programı

Organik Tarım Yöneticisi Sertifikalı Eğitim Programı içeriği oldukça geniş olan bu program mesleki alanda katılımcıya bilgi, tecrübe ve kazanım sunması hedeflenerek hazırlanmıştır..

Eğitim İçeriği

Dünya'da havayı, suyu ve toprağı kirletmeksizin, erozyonu, toprağın tuzlulaşmasını, diğer hastalık ve zararlıların etkisini en aza indirecek tarımsal tekniklerin geliştirilmesine her geçen gün duyulan ihtiyaç artmaktadır. Bu ihtiyacı karşılayacak, doğaya dost üretim metodu “Organik Tarım' olarak nitelendirilmektedir.

Organik tarım, insan sağlığına ve çevreye zarar vermeyen ve üretimde kimyasal girdi kullanılmadan, üretimden tüketime kadar her aşaması kontrollü ve sertifikalı tarımsal üretim biçimidir. doğal dengeyi koruyarak hava ve su gibi yaşamsal kaynakların ve doğal hayatın korunmasını amaçlayan bir üretim yöntemidir.

Organik tarımda ürün yetiştirilmesi, toplanması, hasat, kesim, işleme, tasnif, ambalajlama, etiketleme, muhafaza, depolama, taşıma ile ürünün tüketiciye ulaşmasına kadar olan diğer tüm işlemlerde, kimyasal madde veya tarım ilacı kullanılmamaktadır. Çiftçiler ve aileleri tarım ilaçlarına daha sık maruz kaldıkları için, Organik tarım, öncelikle çiftçi ve ailesinin genel olarak toplumun sağlığını korur ve iyileştirir. Organik tarım yaygınlaştıkça, tedavisi çok pahalı olan hastalıklara yakalanma oranları da azalacak ve ekonomi de dolaylı yoldan olumlu etkilenecektir.​

Bu yöntemde çevreye veya insan sağlığına olumsuz etkiler yapan kimyasal gübre, ilaçlama, hormon uygulamaları gibi verim artırıcı yöntemler kullanılmaz. Organik tarım doğal üretim yöntemlerinin günümüz agronomik bilgiler ışığında yapılmasıdır. Organik tarımda izin verilen kimyasal elementlerin toprağa ilave edilmesi, elementer kükürt gibi ekolojik sisteme ve insan sağlığına zararlı kabul edilmeyen ilaç uygulamaları yapılması mümkündür.

ISO 22000 GIDA GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
ISO 22000 Standart gerekliliklerini incelemek mevcut HACCP Planları ve dokümanların standart gerekliliklerine göre revizyon çalışmalarını başlatabilmek ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi ile ISO 22000 Standardını entegre edebilmek HACCP Planlarını oluşturmak ve uygulamaya almak konularında gerekli bakış açısının katılımcılara kazandırılması.

BRC EĞİTİMİ (BRITISH RETAIL CONSORTIUM) 
Gıda üretim tesislerinde minimum hijyen standardının sağlanması amacıyla BRC büyük İngiliz perakendecileriyle “BRC- Gıda Standardını' yayınladı. Bu standarda uygunluğun sağlanabilmesi için gıda endüstrisi (tedarikçiler) altı temel kriteri yönetim sistemlerine adapte etmelidirler. 
BRC Global Standard: Gıda - Food
HACCP Sistemi 
Kalite Yönetim Sistemi 
Tesis Çevre standartları 
Ürün Kontrolü 
Proses Kontrolü 
Personel

IFS EĞİTİMİ (INTERNATIONAL FOOD STANDARD) 
Gıda Özelliklerinin tanımlanması 
Süreçlerin tanımlanması 
IFS kayıt ve dokümantasyon sistemi 
IFS'de Kalite Yönetim Sistemi 
İzlenebilirlik; Ürün Geri Çağırma 
Altyapı Standardları
Haşere Kontrolü; 
Ürün Paketleme, Depolama 
Çalışan Hijyeni, Sağlık Taraması, Eğitim 
IFS standartları şartları yorumlanması 
IFS Belgelendirme şartları Uluslararası Gıda Güvenliği Standartları

 

Gıda Suvunması
Gıda savunma (food defence) gıdanın kasıtlı eylemlerden ya da kontaminasyondan korunması demektir. Zarar vermek isteyen kişinin amacı, insanları öldürmek ya da ekonomik olarak zarar vermek olabilir. Kasıtlı eylemler genellikle mantıklı değildir ve bunları önceden tahmin etmek zordur.

Gıda savunma (food defence) konusunu HACCP sistemi ile karıştırmamak gerekir; HACCP sistemi gıdanın kasıtlı olmayan kontaminasyonlardan korunmasıdır. Eğer kritik noktalarda önlem alınmazsa, ne olacağını önceden tahmin edebilme temeline dayanan HACCP Planları ve SOPler, gıdayı kasıtlı olmayan kontaminasyonlardan korur.

Organik Tarım
Dünya'da havayı, suyu ve toprağı kirletmeksizin, erozyonu, toprağın tuzlulaşmasını, diğer hastalık ve zararlıların etkisini en aza indirecek tarımsal tekniklerin geliştirilmesine her geçen gün duyulan ihtiyaç artmaktadır. Bu ihtiyacı karşılayacak, doğaya dost üretim metodu “Organik Tarım' olarak nitelendirilmektedir.

Organik tarım, insan sağlığına ve çevreye zarar vermeyen ve üretimde kimyasal girdi kullanılmadan, üretimden tüketime kadar her aşaması kontrollü ve sertifikalı tarımsal üretim biçimidir. doğal dengeyi koruyarak hava ve su gibi yaşamsal kaynakların ve doğal hayatın korunmasını amaçlayan bir üretim yöntemidir.

Organik tarımda ürün yetiştirilmesi, toplanması, hasat, kesim, işleme, tasnif, ambalajlama, etiketleme, muhafaza, depolama, taşıma ile ürünün tüketiciye ulaşmasına kadar olan diğer tüm işlemlerde, kimyasal madde veya tarım ilacı kullanılmamaktadır. Çiftçiler ve aileleri tarım ilaçlarına daha sık maruz kaldıkları için, Organik tarım, öncelikle çiftçi ve ailesinin genel olarak toplumun sağlığını korur ve iyileştirir. Organik tarım yaygınlaştıkça, tedavisi çok pahalı olan hastalıklara yakalanma oranları da azalacak ve ekonomi de dolaylı yoldan olumlu etkilenecektir.​

Genel Gıda Analizleri
Gıda maddelerinin sağlıklı şekilde tüketilebilmesi adına detaylı şekilde incelenmesine Gıda Analizi adı verilmektedir. Artan insan nüfusu ile birlikte tüketim ürünlerinin önemi de doğru orantılı şekilde artış göstermektedir.

Gıda Kalite
Gıda kalitesi “tüketicinin tercihinde rol oynayan, her biri ayrı ayrı ölçülüp kontrol edilebilen, söz konusu gıda ünitesini diğerlerinden ayırt etmeye yarayan karakteristiklerin bileşimi' olarak tanımlanmaktadır.

Global Gap
GLOBAL GAP standartları, tüketicinin talep ettiği asgari güvenlik şartlarını tanımlayan standartlardır. Tüketiciler, satın aldıkları gıdaların;

  • Mikrobiyolojik, fiziksel ve kimyasal açıdan zararlı olmadığından,
  • Üretimleri esnasında çevreye ve doğal dengeye zarar verilmediğinden,
  • Yasal şartlara uygun olarak üretildiğinden ve
  • Üretimde görev alan kişilerin sağlık ve güvenliklerinin sağlanması için gerekli tüm tedbirlerin alındığından emin olmak istemektedirler.


Helal Gıda
Helal Ürün Nedir?

Helal ürün; öncelikle temiz ve güvenilir ürün demektir. Bunun yanında hammadde girişinden son ürünün tüketimine kadar olan tüm aşamalarda, İslami hükümlere uygun içerik, hammadde, faaliyet ve süreç ile üretilen ürün demektir. Bu bağlamda İslam dinince yasaklanmamış ürünler Helal olarak nitelendirilmektedir.

GHP-İyi Hijyen Uygulamaları

Genel Şartlar 
Personel tuvaletleri soyunma ve sosyal alanlar 
El yıkama evyeleri 
Havalandırma 
Aydınlatma 
Su 
Atıksu kanalizasyon sistemleri 
Temizlik ve dezenfeksiyon maddelerinin muhafazası 
Personel Hijyeni 
El Hijyeni 

ISO 9001 - 2015 Temel Kalite Yönetimi
ISO 9001 her tür kuruluşu kapsamı içine alan, üretim ve hizmette tutarlı bir çizgiye sahip olabilmek için gerekli yöntemlerin tanımlandığı bir yönetim sistemidir. Firmanın müşterilerinin memnuniyet seviyesine, toplanan verilerin analiz edilmesinden süreçlerin etkin yönetimine, iç denetimlerden ürün tasarımına, satın almadan satışa kadar pek çok noktada kalite yönetim sistem koşullarını belirler.
• ISO 9000 Standardı
• ISO 9001 Standardı ve Gelişmeler
• ISO 9001:2008 Temel Kalite Yönetimi Eğitimi
• ISO 9001:2015 Revizyonu

Eğitim sonunda elde edeceğiniz sertifikanız ile mesleki gelişiminize katkıda bulunabilirsiniz. Bu tür eğitimler destekleyici faaliyetler sınıfında bulunmaktadır. Gelişiminize katkıda bulunarak almaya hak kazandığınız sertifikanızı öz geçmişinize ekleyerek kullanabilirsiniz. Belgeniz üniversite onaylı ve e-Devlet'te sorgulanabilir ayrıca Türkiye'de İlk defa Transkriptle birlikte e-Devlet'ten Görüntülenecektir.

Tarımsal kredi sertifikaları, ülkenizde tarım sektöründe çalışan veya tarımın bir parçası olan insanlar tarafından kullanılabilir. Bu, tarım ürünleri üreten veya işleyen girişimciler, toprak sahipleri veya çiftçiler, hayvancılık yapanlar veya bahçecilik yapanlar gibi insanları kapsayabilir.

Ayrıca, tarımsal kredi sertifikalarını kullanmak isteyenlerin Ziraat Bankası ile iletişim kurarak daha fazla bilgi edinmeleri önerilir.

Eğitime Nasıl Katılabilirim ?

'Eğitime Katıl '' butonuyla kaydınızı tamamlayabilirsiniz. Sistem sizi yönlendirmektedir. Ödeme işleminizi Banka/Kredi Kartı ile veya Havale EFT yöntemiyle tamamlayabilirsiniz. Ödemenizi Kredi Kartı ile yaparsanız sisteminiz otomatik olarak 60-120 saniye içerisinde öğrenci numaranızı oluşturularak SMS olarak giriş bilgilerinizi size iletecektir , EFT / Havale Ödemeleri mesai saatleri içerisinde yaparsanız sisteminiz aynı gün , mesai dışı yaparsanız ilk mesai gününde açılıp giriş bilgileriniz sms olarak size ulaşacaktır. Sistem aşamalarını Öğrenci Paneliniz üzerinden görüntüleyebilirsiniz ve ayrıca SMS olarak tüm bilgilendirmeler tarafınıza ulaşacaktır.

SÜREÇ HAKKINDA:

  • Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi onaylı sertifika elde edebileceğiniz bir kişisel ve mesleki gelişim programıdır.
  • Derslerin işlenişinde uzaktan eğitim yönetmeliği geçerli olacaktır.
  • Eğitim başlangıç ve bitiş tarihleri arasında tüm ders videoları 7/24 açık olup dileğiniz zaman aralığında istediğiniz kadar izleyebilirsiniz.
  • Kayıt itibariyle kullanıcı adı ve şifre SMS yoluyla iletilmektedir.
  • Sınavlar internet üzerinden Avrupa online sınav uygulama kriterlerine göre gerçekleştirilecektir. Çoktan seçmeli test şeklindedir.
  • Eğitim ve sınav 2 ay sürecektir. Eğitim ve sınavların bu süre zarfında tamamlanması gerekmektedir.
  • Her adayın 3 sınav hakkı vardır.
  • Sınavda 50 ve üzeri alan adaylarımız sertifika almaya hak kazanacaktır.
  • Eğitim sonunda katılımcılara, "Sertifika Belgesi" verilecektir.

BAŞVURU HAKKINDA:

  • Türkiye’nin ve Dünya’nın neresinde olursanız olun eğitim programlarına başvurabilirsiniz.
  • Başvurusu olmayan adayların kayıtları kabul edilmemektedir. Önce başvuru yapınız.
  • Kaydınızı internet üzerinden oluşturabilirsiniz.
  • Ödeme işlemini aşağıda yer alan banka hesabından gerçekleştirebilirsiniz.
  • Ödeme işlemi sonrasında dekont, makbuz ya da ekran görüntüsünü 0549 694 54 00 iletişim numarasına whatsapp üzerinden iletmeniz gerekmektedir.
  • Ödeme işlemi sırasında açıklama kısmına " TC Kimlik No ve Eğitim Adı" yazılmalıdır.
  • Ödeme esnasında alıcı adı / hesap sahibi kısmına "Sakarya Uygulamalı Bilimler Ün Sayem-Kurs/Eğitim Gelirleri(Sığdığı kadarını yazınız.)” yazdığınıza dikkat etmeniz gerekmektedir.
  • Başvuru esnasında doldurulan bilgiler aday sorumluluğuna aittir.
  • Başvuru oluşturduğunuz bilgiler ile sistem girişleriniz açılacaktır. Tüm bilgileri doğru ve eksiksiz doldurmanız gerekmektedir.

 


Yorumlar

0 yoruma göre

Düşüncelerini paylaş

Bu eğitimi kullandıysanız, düşüncelerinizi diğer kişiler ile paylaşın

Yeni Yorum



Son İncelemeler