Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Tarımsal Biyoteknoloji bölümü, tarımsal üretimde biyoteknolojinin kullanımı, bitki biyoteknolojisi, bitki genetiği, bitki moleküler biyolojisi, bitki biyokimyası, bitki fizyolojisi, bitki hücre kültürü, bitki morfolojisi, tarım mikrobiyolojisi gibi konuları içeren bir lisans programıdır.Bu programda öğrenciler, bitkilerin moleküler yapısını, genetik yapısını, gelişimini, büyümesini ve üremesini inceleyerek, yeni tarımsal ürünlerin geliştirilmesi ve tarımsal verimliliğin artırılması için biyoteknolojik yöntemleri kullanmayı öğrenirler. Bunun yanı sıra, tarımsal biyoteknoloji programı, biyoteknolojik araştırma ve geliştirme, tarımsal biyoteknolojik uygulamaların izlenmesi ve tarımsal biyoteknolojik ürünlerin ticari kullanımı gibi konuları da kapsar.

Tarımsal Biyoteknoloji mezunları, tarım sektöründe yeni bitki türleri, yeni tarım teknolojileri ve tarım ürünleri geliştirme, bitki hastalıklarının kontrol edilmesi, tarım ilaçları ve gübrelerin üretimi gibi alanlarda çalışabilirler. Mezunlar ayrıca biyoteknoloji firmalarında, araştırma enstitülerinde, tarım danışmanlık şirketlerinde, devlet kurumlarında, çiftliklerde, tarım ürünleri işleme ve üretim tesislerinde de iş bulabilirler.Tarımsal biyoteknoloji, tarımsal üretimde verimliliği artırmak, ürün kalitesini iyileştirmek ve hastalıkların kontrol altına alınmasını sağlamak gibi önemli faydalar sağlar. Tarımsal biyoteknoloji mezunları, bu alanda çalışarak tarım sektöründe sürdürülebilirlik ve gelişim sağlayabilirler.

SAYEM NE YAPIYOR ?

e-Devlet ve Üniversite Onaylı Sertifikalar kariyerinizde sizi bir adım öne taşımaktadır. Üniversite Güvencesi İle Sertifikalı Eğitim Programları SAYEM'de!

SAYEM NE YAPIYOR ?

e-Devlet ve Üniversite Onaylı Sertifikalar kariyerinizde sizi bir adım öne taşımaktadır. Üniversite Güvencesi İle İhtiyacınız Olan Güncel İçerikler SAYEM'de!