Otağ Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kökeni: "Otağ" kelimesi Türkçe kökenlidir.

Anlamı: "Otağ" kelimesi geleneksel Türk çadırını veya çadır benzeri konutu ifade eder.

Bu tür çadırlar genellikle Türkler ve diğer Orta Asya toplulukları tarafından kullanılmıştır. "Otağ" aynı zamanda bu çadırlarda yaşayan aile veya topluluk için kullanılan bir terimdir.

Örnek Cümle:

• Yörükler, otağlarını kurup yayla sezonuna hazırlanırlar.
  • Otağın içinde sıcak bir atmosfer oluşturmak için halılar ve minderler kullanılır.
  • Orta Asya'da geleneksel olarak otağlar, göçebe yaşam tarzını desteklemek için kullanılırdı.