Fersiz Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kökeni: "Fersiz" kelimesi Türkçeye özgü bir kelimedir ve Arapça veya başka bir kökene dayanmaz. Kökeni Türkçedir.

Anlamı: "Fersiz" kelimesi, fer veya süs unsurlarından yoksun olan şeyi veya kişiyi ifade eder. Bu kelime, gereksiz ayrıntılardan arınmış, sadelik ve yalınlıkla tanımlanan bir şeyi ifade etmek için kullanılır.

Örnek Cümle:

• Bu tasarım, fersiz ve minimal bir yaklaşımla tasarlanmış, sade ve şık bir görünüme sahiptir.
  • Yemeği fersiz ve doğal malzemelerle hazırlamak, lezzetin öne çıkmasını sağlar.
  • Mekanın dekorasyonu, fersiz bir tarza sahiptir; az eşya ve sade renkler kullanılmıştır.