Oyun Terapisi Eğitimi Sertifika Programı Nedir?

Oyun Terapisi Eğitimi Sertifika Programı, çocukların ve gençlerin duygusal, davranışsal ve zihinsel sağlığı üzerinde olumlu etkileri olan oyun terapisinin teorik ve uygulamalı yönlerini kapsayan bir eğitim programıdır. Bu programı tamamlayan kişiler, oyun terapisi uygulayıcıları olarak çalışabilirler.

Programın içeriği, aşağıdaki gibi konuları kapsar:

• Oyun terapisi nedir?
  • Oyun terapisinin tarihi ve gelişimi
  • Oyun terapisinin temel prensipleri
  • Oyun terapisi teknikleri ve araçları
  • Oyun terapisi ile ilgili etik ve yasal konular
  • Oyun terapisi süreci ve değerlendirme yöntemleri
  • Oyun terapisinin farklı yaş gruplarındaki çocuklara ve gençlere uygulanması
  • Oyun terapisinin çeşitli psikolojik sorunlara uygulanması, örneğin; kaygı, depresyon, travma sonrası stres bozukluğu, davranış sorunları, özgüven eksikliği vb.
  • Oyun terapisi uygulamaları ve örnek vakalar

Program genellikle, birkaç hafta veya aylık bir süre içinde tamamlanır ve program sonunda bir sertifika verilir. Program, psikoloji, eğitim, sosyal hizmetler, çocuk gelişimi veya ilgili alanlarda lisans derecesi olan veya bu alanda çalışmak isteyen kişilere yöneliktir.

Sertifika Programına Bakınız.

Oyun Terapisi Eğitimi Sertifika Programı