Posta Hizmetleri Önlisans Programı Nedir / Ne İş Yapar ?

Posta Hizmetleri Önlisans Programı, posta ve kargo hizmetlerinin yönetimi ve operasyonları konusunda eğitim veren bir programdır. Bu program, öğrencilere posta ve kargo hizmetlerinin organizasyonu, lojistik süreçleri, müşteri ilişkileri, dağıtım sistemleri ve uluslararası posta işlemleri gibi konuları kapsar.

Ne İş Yapar: Posta Hizmetleri mezunları, posta dağıtım şirketlerinde, kargo firmalarında, lojistik departmanlarında veya kamu kurumlarının posta birimlerinde çalışabilirler. Posta hizizmetleriyle ilgili operasyonları yönetebilir, posta ve kargo gönderilerinin kabul edilmesi, sınıflandırılması ve dağıtımı gibi görevleri yerine getirebilirler. Müşteri taleplerini karşılamak için posta hizmetlerini takip edebilir, soruları yanıtlayabilir ve şikayetleri çözümleyebilirler.
Çalışma Alanları: Posta Hizmetleri Önlisans Programı mezunları, posta ve kargo sektöründe çeşitli pozisyonlarda iş bulabilirler. Bu pozisyonlar arasında posta memuru, dağıtım sorumlusu, müşteri hizmetleri temsilcisi, lojistik planlama uzmanı veya posta operasyonları yöneticisi gibi roller yer alır. Kamu posta daireleri, posta dağıtım şirketleri, lojistik firmaları veya e-ticaret şirketleri gibi birçok işyerinde istihdam edilebilirler.