Çocuk Gelişimi Önlisans Programı Nedir / Ne İş Yapar

Çocuk Gelişimi Önlisans Programı, çocukların fiziksel, zihinsel, duygusal ve sosyal gelişimini inceleyen bir programdır. Bu program, öğrencilere çocuk psikolojisi, erken çocukluk dönemi eğitimi, çocuk sağlığı, oyun terapisi ve çocuk gözlemi gibi konuları kapsar.

Bu programı tamamlayan mezunlar, kreşlerde, anaokullarında, çocuk bakım merkezlerinde veya özel eğitim kurumlarında çalışabilirler. Çocukların gelişimini takip edebilir, uygun eğitim ve etkinlik programları oluşturabilir, çocuklarla bireysel veya grup çalışmaları yapabilir ve çocukların sağlık ve güvenliğini sağlayabilirler.