Yeni Medya ve Gazetecilik Önlisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Yeni Medya ve Gazetecilik Önlisans Programı, haber yazımı, gazetecilik etiği, röportaj teknikleri, medya araştırmaları, dijital gazetecilik, sosyal medya yönetimi ve görsel haberleşme gibi konuları içeren bir programdır. Bu program, öğrencilere haber yazma becerilerini, gazetecilik etiğini, dijital gazetecilik tekniklerini ve yeni medya araçlarını kullanmayı öğretir.

Bu programı tamamlayan mezunlar, gazete, dergi, televizyon, radyo ve dijital medya kuruluşlarında çalışabilirler. Haber yazabilir, röportajlar yapabilir, medya araştırmaları gerçekleştirebilir ve haber içerikleri oluşturabilirler. Ayrıca, sosyal medya hesaplarını yönetebilir, dijital gazetecilik becerilerini kullanarak web üzerinde haber yayımlayabilirler.Haber takibi yapabilir, haberlerin doğruluğunu kontrol edebilir ve haber kaynaklarını değerlendirebilirler. Ayrıca, medya etiği ve haberin topluma etkisi konularında bilinçli hareket edebilir, haberlerin yayılması ve paylaşılması konusunda stratejiler geliştirebilir ve medya sektöründeki yenilikleri takip edebilirler.