Turizm ve Otel İşletmeciliği Önlisans Programı Nedir ?

Turizm ve Otel İşletmeciliği Önlisans Programı, turizm sektöründe otel işletmeciliği, müşteri ilişkileri, turizm pazarlaması, yiyecek-içecek hizmetleri, konaklama yönetimi ve turizm işletmeciliği konularında eğitim veren bir programdır. Bu program, öğrencilere otel işletmeciliği prensipleri, rezervasyon yönetimi, konuk ilişkileri, turizm pazarlama stratejileri ve yiyecek-içecek işletmeciliği gibi konuları içerir.

Bu programı tamamlayan mezunlar, otellerde, tatil köylerinde, restoranlarda, seyahat acentelerinde veya turizm işletmeciliğiyle ilgili diğer kuruluşlarda çalışabilirler. Otel operasyonlarını yönetebilir, rezervasyon işlemlerini gerçekleştirebilir, müşteri ilişkilerini yönetebilir, turizm pazarlama stratejileri geliştirebilir ve yiyecek-içecek işletmeciliği konularında görev alabilirler.
Turizm ve Otel İşletmeciliği mezunları, otel işletmelerinde, tatil köylerinde, restoranlarda, seyahat acentelerinde, tur operatörlerinde veya turizm danışmanlık firmalarında istihdam edilebilirler. Konaklama işletmelerinde yöneticilik, rezervasyon işlemleri, müşteri hizmetleri, pazarlama ve satış gibi görevleri üstlenebilirler. Ayrıca, turizm işletmelerinin genel işleyişi, misafir memnuniyeti ve sektör trendlerine ilişkin çalışmalar yapabilirler.