Reklam Tasarımı Ve İletişimi Bölümü Nedir / Ne İş Yapar ?

Reklam Tasarımı ve İletişimi bölümü, reklamcılık sektöründe çalışmak üzere öğrencileri hazırlayan bir iletişim fakültesi bölümüdür. Bu bölümde öğrenciler, reklamcılık tarihi, pazarlama, reklam stratejileri, reklam kampanyalarının planlanması ve yürütülmesi, grafik tasarım, illüstrasyon, fotoğrafçılık ve diğer iletişim alanlarına yönelik konuları öğrenirler.Reklam Tasarımı ve İletişimi mezunları, reklam ajansları, pazarlama departmanları, medya şirketleri, dijital ajanslar, grafik tasarım stüdyoları ve diğer iletişim alanlarındaki işletmelerde çalışabilirler. Bu alanlarda, reklam kampanyalarının hazırlanması, reklam stratejilerinin belirlenmesi, medya planlaması ve satın alması, grafik tasarım, illüstrasyon, fotoğrafçılık ve diğer alanlarda görev alabilirler.

Reklam Tasarımı ve İletişimi mezunları, reklam kampanyalarının planlaması ve yürütülmesinde görev alabilirler. Reklam ajanslarında, müşteriler için reklam kampanyalarının oluşturulması, uygulanması ve takibi gibi görevlerde çalışabilirler. Ayrıca, reklam kampanyalarının sosyal medya, dijital medya ve geleneksel medya gibi farklı kanallarda yürütülmesi konusunda da çalışabilirler.Reklam Tasarımı ve İletişimi mezunları, grafik tasarım, illüstrasyon ve fotoğrafçılık alanlarında da çalışabilirler. Bu alanlarda, reklam kampanyaları için görsel materyallerin hazırlanması ve tasarlanması, web sitelerinin tasarlanması, logoların ve marka kimliklerinin oluşturulması gibi görevlerde çalışabilirler.

Reklam Tasarımı ve İletişimi mezunları, pazarlama ve halkla ilişkiler alanlarında da çalışabilirler. Bu alanlarda, reklam kampanyalarının oluşturulması ve yönetimi, marka yönetimi, pazarlama stratejileri, halkla ilişkiler faaliyetleri ve diğer iletişim faaliyetleri gibi konularda görev alabilirler.Reklam Tasarımı ve İletişimi mezunları, geniş bir yelpazedeki işverenler için çalışma imkanı bulabilirler. Kendi reklam ajanslarını kurarak, özgün reklam kampanyaları oluşturabilirler veya büyük şirketlerin pazarlama departmanlarında görev alabilirler.