Sosyal Medya Uzmanı / Nedir? Ne İş Yapar? Maaşı Nedir?

Ne İş Yapar?

Sosyal medya uzmanı, bir şirket veya markanın dijital pazarlama stratejilerini yöneten bir pozisyondur. Temel görevi, sosyal medya platformlarında (Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn, YouTube vb.) markanın hedef kitlesine ulaşmak, marka bilinirliğini artırmak, marka imajını yönetmek ve etkileşimi artırmaktır. Bu doğrultuda, içerik oluşturma, paylaşım zamanlaması, etkileşimleri yönetme, reklam kampanyaları yürütme ve analizler yapma gibi bir dizi stratejik adımı planlamak ve uygulamak da sosyal medya uzmanının sorumlulukları arasındadır.

Sosyal medya uzmanları, sosyal medya hesaplarını yönetmek, içerik planlamak, paylaşmak ve etkileşimi artırmak için kampanyalar hazırlamak ve yönetmek gibi bir dizi görevi yerine getirirler. Ayrıca, sosyal medya analizleri yaparak kampanyaların etkililiğini ve geri dönüşümlerini izlerler ve raporlar hazırlarlar.

Maaşı Nedir?

Sosyal medya uzmanlarının maaşı, çalıştıkları şirketin büyüklüğüne, deneyimlerine, sorumluluklarına ve bulundukları bölgeye göre değişiklik gösterir. Türkiye'de yeni mezun bir sosyal medya uzmanının maaşı genellikle 13.000-22.000 TL arasında değişebilirken, tecrübeli bir sosyal medya uzmanının maaşı 25.000 TL'nin üzerinde olabilir.