Komiser Yardımcısı / Nedir? Ne İş Yapar? Maaşı Nedir?

Ne İş Yapar?

KOMİSER YARDIMCISI, Emniyet Teşkilatı'nda görev yapan bir polis memuru rütbesidir. Komiser Yardımcısı, Komiserin altında ve Polis Memurunun üstünde yer alır.

Komiser Yardımcısı'nın görevleri arasında, güvenlik ve asayişin sağlanması için operasyonlar düzenlemek, suçluların tespit edilmesi ve yakalanması için soruşturmalar yürütmek, olay yerinde inceleme yapmak, görgü tanıklarından bilgi toplamak, rapor yazmak, genel kamu düzeni ve güvenliğini sağlamak gibi görevler yer almaktadır.

Maaşı Nedir?

Türkiye'de Komiser Yardımcısı, Emniyet Teşkilatı'nda görev yapan bir polis memuru rütbesidir. Türkiye'deki bir Komiser Yardımcısı'nın maaşı,  yaklaşık 45.500 TL ile 75.000 TL arasında değişmektedir. Ancak, bu maaş net olarak değişkenlik gösterebilmektedir ve çalışılan bölge, deneyim, ek görevler vb. faktörlere göre artış veya azalış gösterebilmektedir.