Seracılık (Basit Sera) Sertifikası Nedir?

Seracılık sertifikası programları, katılımcılara seracılıkta temel bilgi ve becerileri öğretmeyi amaçlayan eğitimlerdir. Basit sera veya sera yapımı, bitki yetiştirme teknikleri, sulama, gübreleme, hastalıkların önlenmesi ve kontrolü, hasat ve pazarlama gibi konuları kapsayabilir. Sertifika programları genellikle birkaç hafta veya aylık bir süre boyunca düzenlenir ve genellikle hem teorik hem de pratik eğitimler içerir.

Program boyunca öğrenilecek bazı temel konular şunlardır:

Seracılığın tanımı ve temel prensipleri Seranın yapımı, yer seçimi, malzemeler ve araçlar Bitki yetiştirme teknikleri, özellikle sebze, meyve ve çiçekler Sulama teknikleri, gübreleme ve hastalık kontrolü Hasat ve depolama teknikleri

Pazarlama ve satış stratejileri Programın sonunda, katılımcılar seracılıkta temel bilgi ve becerileri kazanacak ve bir sertifika alacaklar.

Sertifika Programına Bakınız.

Seracılık (Basit Sera) Sertifikası