Temel SPSS İle Nicel Veri Analizi Sertifika Programı

Nicel Veri Analizi, matematiksel ve istatistiksel metotlar kullanılarak sonuca ulaştırılmasına dayanan bir analiz yöntemidir. Bu analizin SPSS ile yapılan bağlantısı eğitime konu edinmiştir.

SPSS EĞİTİMİ NEDİR

Bu eğitimde araştırmacılar kapsamında olan lisans, yüksek lisans, doktora öğrencileri ile akademisyenlerin çalışmalarında ortaya koydukları hipotezlerin istatistiksel alt yapılarını tamamlamalarını, uygulamalarını gerçekleştirmelerini, ampirik sonuçları elde ederek çıkarımlar yapıp bu çıkarımlar doğrultusunda önerilerde bulunabilmesini amaçlamaktadır. Bu sayede araştırmacılar topladıkları birincil veriler ya da ikinci veriler yardımıyla temel istatistiksel analizleri kendileri yapabileceklerdir.

SPSS EĞİTİMİ KAZANIMLARI

Eğitim sonunda katılımcılar; bir anketin hazırlanmasında nelere dikkat edilmesi gerektiğini kavrayacak, sık yapılan anket sorularındaki ölçek hatalarından sakınmanın yollarını kavrayabilecek, temel istatistiksel kavramları öğrenebilecek, SPSS programının temel menülerini kullanabilecek, veri girişi sağlayabilecek, verilerini düzenleyebilecek, çıktılarını alabilecek ve elde ettikleri çıktıları istatistiksel olarak yorumlayabileceklerdir.

EĞİTİMİ İÇERİĞİ

• Grup Ortalamalarının Testi
  • Tek Örneklem T Testi
  • Bağımsız Örneklem T Testi
  • Parametrik Olmayan Bağımsız Örneklem Testi (Mann Whitney U)

24 Uzaktan Eğitim Saati Sürecektir

Eğitim sonunda elde edeceğiniz sertifikanız ile mesleki gelişiminize katkıda bulunabilirsiniz. Bu tür eğitimler destekleyici faaliyetler sınıfında bulunmaktadır. Gelişiminize katkıda bulunarak almaya hak kazandığınız sertifikanızı öz geçmişinize ekleyerek kullanabilirsiniz. Belgeniz üniversite onaylı ve e-Devlet'te sorgulanabilir olacaktır. Ayrıca tercih etmeniz durumunda Türkiye'de İlk defa Transkriptle birlikte e-Devlet'ten Görüntülenecektir.

Akademik sertifikalar, akademik hayattaki öğrencilerin, akademisyenlerin veya profesyonellerin belirli bir konuda ek bilgi ve beceri kazanmaları için tasarlandığından, bu tür programlara ilgili alandaki kişiler katılabilirler.

'Eğitime Katıl '' butonuyla kaydınızı tamamlayabilirsiniz. Sistem sizi yönlendirmektedir. Ödeme işleminizi Banka/Kredi Kartı ile veya Havale EFT yöntemiyle tamamlayabilirsiniz. Ödemenizi Kredi Kartı ile yaparsanız sisteminiz otomatik olarak 60-120 saniye içerisinde öğrenci numaranızı oluşturularak SMS olarak giriş bilgilerinizi size iletecektir , EFT / Havale Ödemeleri mesai saatleri içerisinde yaparsanız sisteminiz aynı gün , mesai dışı yaparsanız ilk mesai gününde açılıp giriş bilgileriniz sms olarak size ulaşacaktır. Sistem aşamalarını Öğrenci Paneliniz üzerinden görüntüleyebilirsiniz ve ayrıca SMS olarak tüm bilgilendirmeler tarafınıza ulaşacaktır.

• Eğitim ve sınav 2 ay sürecektir. Eğitim ve sınavların bu süre zarfında tamamlanması gerekmektedir. 2 ayda tamamlanmayan eğitimlerde sürenizi uzatmak için belirlenen ücreti ödemeniz gerekmektedir.
  • 3 defa ücretsiz sınav hakkınız bulunmaktadır, adaylarımızın %99'u ilk sınav haklarında başarılı olmaktadır. Eğer 3 sınav hakkınızda da başarılı olamaz iseniz ek 1 sınav hakkı tanımlanacaktır ve ücreti 480₺'dir.