Temel SPSS İle Nicel Veri Analizi Sertifika Programı Nedir

Temel SPSS İle Nicel Veri Analizi Sertifika Programı, SPSS yazılımının temellerini öğrenerek nicel veri analizi yapmayı öğrenmek isteyen herkes için tasarlanmıştır.

Programın içeriği şöyle olabilir:

• SPSS'in Tanıtımı: SPSS yazılımının özellikleri, SPSS arayüzünün tanıtımı ve veri yükleme işlemleri.
  • Verilerin Görselleştirilmesi: Verilerin histogram, kutu grafiği, scatterplot, normal olasılık çizgisi gibi grafiksel yöntemlerle görselleştirilmesi.
  • Verilerin Özetlenmesi: Verilerin ortalaması, medyanı, modu, standart sapması ve değişkenlik ölçüleri gibi temel özet istatistikleri ile özetlenmesi.
  • Verilerin Test Edilmesi: Hipotez testleri, t-testi, ANOVA, korelasyon analizi ve regresyon analizi gibi temel nicel veri analizi tekniklerinin öğrenilmesi.
  • Analiz Sonuçlarının Yorumlanması: Analiz sonuçlarının yorumlanması, sonuçların yazılı ve sözlü olarak sunulması ve raporlama yöntemleri.
  • Uygulamalar: SPSS kullanarak gerçek dünya verilerinin analizi ve yorumlanması.

Bu programı tamamlayan kişiler, SPSS yazılımını kullanarak nicel verileri analiz edebilecek, sonuçları yorumlayabilecek ve analiz sonuçlarını etkili bir şekilde raporlayabilecekleri bilgi ve becerilere sahip olacaklardır.

Sertifika Programına Bakınız.

Temel SPSS İle Nicel Veri Analizi Sertifika Programı