Tenasül Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kökeni: "Tenasül" kelimesi Arapça kökenli bir kelime olup "تناسل" (tanasul) kelimesinden türetilmiştir.

Anlamı: "Tenasül" kelimesi, canlı organizmaların cinsel üreme veya üreme sürecini ifade eder.

Bu terim, canlıların nesillerini sürdürmek için cinsel olarak üreme eylemini ifade eder. Tenasül, türlerin çoğalması ve yeni bireylerin oluşturulması için temel bir biyolojik süreçtir.

Örnek Cümle:

• Cinsel üreme, birçok hayvan türü için tenasülün temel bir parçasıdır.
  • Bitkiler de farklı cinsel üreme yöntemleri kullanarak tohumlarını yayabilirler.
  • İnsanlar için tenasül, neslin devamını sağlamak için biyolojik bir süreçtir ve üreme organları bu sürecin önemli bir parçasıdır.