Mukaddes Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kökeni: "Mukaddes" kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir. Arapça "muqaddas" (مقدس) kelimesi, "kutsal" veya "saygıdeğer" anlamına gelir.

Anlamı: "Mukaddes," bir şeyin kutsal veya saygın olarak kabul edildiği anlamına gelir.

Bu kelime, dini veya manevi bağlamlarda sıkça kullanılır ve kutsal kabul edilen yerleri, nesneleri veya kavramları ifade etmek için kullanılır. Bu bağlamda, kutsal bir anlam taşıyan ve saygı duyulan bir nitelik içerir.

Örnek Cümle:

• Tapınak, bu toplum için son derece mukaddes bir yerdir ve saygıyla korunmalıdır.
  • Bu kitap, birçok insan için kutsal kabul edilen metinler arasında yer almaktadır.