Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Önlisans Programı Nedir

Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Önlisans Programı, sağlık sektöründe tıbbi kayıt ve dokümantasyon işlemleri, hasta bilgilerinin yönetimi, tıbbi terminoloji ve hasta ilişkileri konularında eğitim veren bir programdır. Bu program, öğrencilere tıbbi yazışma ve dokümantasyon, tıbbi terminoloji, hasta kayıt sistemleri, hasta bilgilerinin güvenliği gibi konuları içerir.

Bu programı tamamlayan mezunlar, sağlık kuruluşlarında tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik görevlerini yerine getirebilirler. Tıbbi kayıtları düzenleyebilir, hasta bilgilerinin güvenliğini sağlayabilir, tıbbi terminolojiyi anlayabilir ve hasta iletişimi konusunda beceriler geliştirebilirler.

Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik mezunları, hastanelerde, polikliniklerde, tıbbi laboratuvarlarda, tıbbi arşivlerde veya sağlık hizmeti sunan diğer kuruluşlarda istihdam edilebilirler.