15 Şubat Dünya Sakızlı Şeker Günü (Gumdrop Day)

15 Şubat her yıl "Dünya Sakızlı Şeker Günü" olarak kutlanır. Bu gün, sakızlı şekerlerin lezzetini ve renkliliğini kutlamak amacıyla düzenlenir. Sakızlı şekerler, şeker veya jöle tabanlı tatlılardır ve genellikle farklı şekillerde ve renklerde gelirler. Bu özel gün, insanları sakızlı şekerlerle tatlı bir zevk deneyimi yaşamaya teşvik eder, farklı tatlar ve renkler arasında seçim yapmalarını sağlar ve paylaşılabilirliği vurgular. İnsanlar, sakızlı şekerlerin tadını çıkarabilir, kendileri yapabilir veya sakızlı şeker temalı etkinliklere katılabilirler. Aynı zamanda bu gün, küçük tatlı zevklerin hayatımıza neşe kattığını ve paylaşmanın önemini vurgulayarak insanları sakızlı şekerlerin keyfini çıkarmaya teşvik eder.