Ferik Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kökeni: "Ferik" kelimesi Türkçe kökenli olup "feri" kökünden türetilmiştir.

Anlamı: "Ferik" kelimesi, Osmanlı İmparatorluğu'nda kullanılan bir askeri rütbe veya unvanı ifade eder.

Ferik, Osmanlı ordusundaki bir general rütbesini temsil eder ve subayların askeri kariyerlerinde yüksek bir pozisyonu gösterir. Osmanlı İmparatorluğu'nda askeri hiyerarşide önemli bir yere sahipti.

Örnek Cümle:

• Osmanlı İmparatorluğu'nun son dönemlerinde, Ferik Ahmed Paşa önemli bir askeri liderdi.
  • Ferik rütbesine ulaşmak için subaylar uzun yıllar boyunca eğitim alır ve deneyim kazanırlardı.
  • Ferik, Osmanlı İmparatorluğu'nda yüksek askeri unvanlardan biriydi ve büyük bir sorumluluk taşıyordu.