Nevbahar Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kökeni: "Nevbahar" kelimesi Türkçeye Farsçadan geçmiş bir kelimedir. Farsça kökenli olan "نوبهار" (nev-bahār) kelimesinden türetilmiştir.

"Nev" yeni, "bahār" ise ilkbahar anlamına gelir.

Anlamı: "Nevbahar" kelimesi, bahar mevsiminin taptaze, yeni ve canlı doğasını ifade eder.

Genellikle taze çiçeklerin açtığı, doğanın uyanmaya başladığı ve hava koşullarının ısınmaya başladığı ilkbahar dönemini tanımlamak için kullanılır.

Örnek Cümle:

• Nevbaharın gelmesiyle birlikte ağaçlar yeşermeye, çiçekler açmaya başlar.
  • Parkta nevbaharın tadını çıkarmak için piknik yapmaya gidelim.
  • Nevbaharın gelmesiyle birlikte havalar ısındı ve karların erimesiyle nehirler su taşkınlarına neden oldu.