Bağban Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kökeni: "Bağban" kelimesi Türkçeye Farsçadan geçmiş bir kelimedir. Farsça kökenli olan "باغبان" (bāqban) kelimesinden türetilmiştir.

"Bāqban," bahçıvan veya bağcı anlamına gelir ve köken itibariyle bitki yetiştirmekle uğraşan kişiyi ifade eder.

Anlamı: "Bağban" kelimesi, genellikle bahçe veya bağ alanlarının bakımı ve bitki yetiştirme işiyle uğraşan kişiyi ifade eder. Bu kişi, bitkilerin büyümesi, bakımı ve hasadı gibi görevlerle ilgilenir.

Örnek Cümle:

• Bağban, bahçedeki meyve ağaçlarının bakımını üstlenir ve hasat zamanında mahsulleri toplar.
  • Bahçıvan ve bağbanlar, çiçeklerin ve bitkilerin güzel bir şekilde büyümesini sağlamak için özenle çalışırlar.
  • Bağban, üzüm bağlarındaki asma yapraklarını ve üzüm salkımlarını korur ve üzüm üretimini yönetir.