Vekil Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kelime Anlamı: Vekil kelimesi, bir kişinin veya kurumun adına belirli görevleri veya yetkileri yerine getiren kişiyi ifade eder. Bu kişi, asıl kişinin veya kurumun temsilcisi olarak hareket eder ve onların adına kararlar alabilir veya işleri yönetebilir.

Ayrıca, birisinin yerine geçen veya onun görevlerini üstlenen kişi anlamına gelir. Bu bağlamda, vekil olarak atanan kişi, belirli bir süre veya durumda asıl kişinin veya kurumun görevlerini yerine getirir ve onların yerine sorumluluk alır.

Kökeni: "Vekil" kelimesi Arapça kökenlidir. Arapça'da "وَكِيل" (wakeel) kelimesi temsilci veya vekil anlamına gelir.

Örnek Cümle: Avukat, müvekkilinin vekili olarak mahkemede onun haklarını savunur.