Berceste Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kökeni: "Berceste" kelimesi, Türkçeye Farsça kökenli bir kelime olarak girmiştir. Farsça'da "برچست" (barčest) olarak kullanılan bu kelime, "en iyi, en güzel, seçkin" anlamına gelir.

Türkçede ise özellikle şiir ve yazıda kullanılan bir ifade olarak yaygınlaşmıştır.

Anlamı: "Berceste" kelimesi, bir şeyin en güzel, en mükemmel ve en seçkin örneği veya temsilcisi anlamına gelir.

Genellikle edebiyatta, sanatta veya herhangi bir konuda özellikle güzellik ve ustalıkla ifade edilen bir şeyin en üstün ve mükemmel örneğini ifade etmek için kullanılır.

Örnek Cümle:

• Şairin berceste dizeleri, edebiyat dünyasında büyük bir övgü aldı.
  • Resimdeki ayrıntılar, sanatçının berceste yeteneğini gösteriyor ve büyüleyici bir eser ortaya çıkarmış.
  • Bu restoranın menüsündeki yemekler, mutfak sanatının berceste örnekleri olarak kabul edilir ve lezzetleriyle ünlüdür.