Muaheze Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kökeni: "Muaheze" kelimesi Arapçadan Türkçeye geçmiş bir kelimedir.

Arapça kökenli olan "مُهَاجِم" (muḫācim) kelimesinden türetilmiştir.

Anlamı: "Muaheze" kelimesi, eleştiri, tenkit veya sert sözlerle bir kişiyi veya bir şeyi eleştirme veya olumsuz bir şekilde yargılama anlamına gelir.

Bu kelime, bir şeyin veya birinin eksikliklerini veya hatalarını açıkça ifade etmek için kullanılır.

Örnek Cümle:

• Eleştirmenler, yeni filmi muaheze ederek senaryo ve oyunculuk hakkında olumsuz görüşlerini dile getirdi.
  • Eleştiri, sanat dünyasında yeni fikirlerin gelişmesine yardımcı olabilir, ancak bazen aşırı muaheze edilmesi insanları motive etmek yerine demoralize edebilir.
  • Öğretmen, öğrencilerinin hatalarını muaheze etmek yerine onların gelişimine yardımcı olmaya odaklanır.