İkbal Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kökeni: "İkbal" kelimesi Arapça kökenli olup "k-b-l" kökünden türetilmiştir. Bu kök, "iyi şansa sahip olmak, başarı ve mutluluk elde etmek" anlamına gelir.

Anlamı: "İkbal" kelimesi, umut, başarı ve mutluluk anlamına gelir. Genellikle bir kişinin veya bir topluluğun gelecekte olumlu gelişmeler, başarılar ve refahı ifade etmek için kullanılır. Bu kelime, geleceğe dair olumlu beklentileri ve iyimserliği ifade etmek için de kullanılabilir.

Örnek Cümle:

• O, her zaman ikbal ve başarı peşinde koşan bir işadamıydı.
  • Ülkenin ikbalini artırmak için ekonomik reformlar yapılması gerekiyor.
  • İkbal, her insanın hayatında önemli bir rol oynar ve herkes mutlu olmayı arar.