Yekta Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kökeni: "Yekta" kelimesi Farsça kökenli olup "yakta" kökünden türetilmiştir. "Yakta" kelimesi, bir şeyin benzersiz, eşsiz veya tek olduğunu ifade eder.

Anlamı: "Yekta" kelimesi, benzersiz, eşsiz veya tek anlamına gelir. Bu kelime genellikle bir kişiyi veya nesneyi diğerlerinden ayıran olağanüstü özelliklere sahip olduğunu belirtmek için kullanılır.

Örnek Cümle:

• Bu mücevher, nadir bulunan bir yekta taşıyla süslenmiştir.
  • Onun yetenekleri o kadar yekta ki, bu alandaki rakiplerini geride bırakıyor.
  • O, yekta bir sanatçı olarak kabul edilir ve eserleri müzelerde sergilenir.