Cihan Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kökeni: "Cihan" kelimesi Farsça kökenli olup "cihân" şeklinde yazılır. Farsça kökenli bir kelime olan "cihân," "dünya" veya "evren" anlamına gelir.

Anlamı: "Cihan" kelimesi, genellikle daha geniş bir kapsamı ifade etmek için kullanılır ve dünyayı veya evreni temsil eder. Aynı zamanda bir olayın veya durumun tüm dünya veya evreni etkileyebileceğini belirtmek için de kullanılabilir. Bu kelime, genellikle büyük çaplı ve evrensel öneme sahip konuları vurgulamak için tercih edilir.

Örnek Cümle:

• İnsanlık, cihanın en büyük sorunlarından biri olan iklim değişikliği ile mücadele etmek zorundadır.
  • Sporun birleştirici gücü sayesinde, olimpiyatlar tüm cihanı heyecanlandırır ve sporcular bir araya gelir.
  • İkinci Dünya Savaşı, cihanın tarihindeki en yıkıcı savaşlardan biriydi ve pek çok ülkeyi etkiledi.